rakan2 kesayanganku

Monday, 15 April 2013

Bukan aku tapi dia by Judika

Berulang kali kau menyakiti
Berulang kali kau khianati...
Sakit ini...coba fahami...
Ku punya hati bukan tuk disakiti...


Ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan...
Karena ku tahu ini yang terbaik...


Ku harus...
Pergi meninggalkan kamu...
Yang telah hancurkan aku...
Sakitnya...
Sakitnya...
oh..sakitnya...


Cintaku..
Lebih besar dari cintanya...
Mestinya kau sadar itu...
Bukan dia...
Bukan dia..
Tapi aku...


Ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan...
Kerna ku tahu ini yang terbaik...


Ku harus 
Pergi meninggalkan kamu...
Yang telah hancurkan aku...
Sakitnya...
Sakitnya...
Oh sakitnya....


Cintaku...
Lebih besar dari cintanya...
Mestinya kau sadarbitu...
Bukan dia...
Bukan dia...
Tapi aku...


Begitu burukkah ini...
Hingga ku harus mengalah...

Ku harus pergi meninggalkanmu..
Yang telah hancurkan aku..
Sakitnya...
Sakitnya...
Oh sakitnya...


Cintaku...
Lebih besar dari benciku
Cukup aku yang rasakan


Jangan dia..
Jangan dia...
Jangan dia...
Cukup aku....

Fuhhh...lega..

Assalamualaikum semua...

Ada tengok tajuk kat atas tak? Ape mknanya tu? Ehehe actually, Farrah baru je selesai temuduga hari ni...fuhhh lega sangattt-sangattt... coz ape? Coz Farrah dah selesai temuduga dengan baik...cuma terpulang pada rezeki Farrah je lagi... kali ni Farrah dah buat sehabis baik... syukur Alhamdulillah...soalan tak lah sesusah yg disangka... penemuduga pun baik dan agak peramah... so tak susah untuk berkomunikasi dengan dorang... and masa temuduga tu Farrah dapat jugak kawan-kawan baru...bez jugak...hehehe

Pengalaman temuduga kali sama jugak macam temuduga yg lepas-lepas...cuma yg kali ni lebih happening lah kot...Farrah jumpa bermacam ragam dan kerenah masa temuduga kali ni...ada yg baru first time temuduga...nervous giler...ada yg sampai lupa nak bawak sijil asal masa temuduga... ada jugak yg jmpa kwn baru then trus jd geng...skjap je dah rapat...dh mcm bestfriend lah pulak...hehe...

Btw, untuk korang yg bkl mghadiri temuduga or yg sdg mghdiri tu...Farrah doakn gud luck untuk korang...jgn lupa buat persediaan tau... ok, next time kita jumpa lagi ek...tata...

Assalam...




Wednesday, 3 April 2013

Dapat interview lagi dan lagi...

Syukur ke hadrat Ilahi...nmpaknya semakin banyak surat tawaran temuduga yg datang kali ni... and sudah tentunya dari Spa... syukur alhamdulillah....hope kali ni Farrah berjaya...cuma Farrah sedikit binggung...yang mana satu yang perlu Farrah fokus ni...semuanya bidang yg Farrah suka and tunggu2 selama ni....

Semalam, Farrah dapat sms dari pihak Spa...ada temuduga separa perubatan 15 april ni...mula2 tu mmg tak perasan lansung coz sekarang pun tengah tunggu tarikh nk temuduga separa perubatan jugak...and setahu Farrah temuduga untuk JM adalah 4 April....so untuk kepastian Farrah bukak la laman web Spa...nak check...and finally Farrah terkejut....Farrah dapat 6 temuduga separa perubatan dalam tarikh yang sama....and yg lebih mengejutkan lagi semuanya jawatan gred u29 iaitu latihan bertaraf diploma.... Farrah tak tau nak cakap ape dah masa tu...mengigil pun ada...sejuk pun ada...berpeluh-peluh pun ada...memang tu yang Farrah tunggu2 selama ni...

Perasaan Farrah masa tu agak bercampur baur....tapi dalam hati memang rasa bersyukur sangat..tak sangka boleh dapat temuduga sekaligus macam tu...macam mimpi pulak...first time pulak tu....hehe... hope kali ni Farrah dapat buat yg terbaik...doakan untuk Farrah ye.....



#Ya Allah, aku bersyukur kepadaMu....sesungguhnya peluang ini takkan aku lepaskan