rakan2 kesayanganku

Thursday, 28 March 2013

Corat-coret Farrah

Assalamualaikum semua...salam jumaat...and selamat menyambut Good Friday untuk yang beragama kristian...area sarawak public holiday arini.. btw, korang semua apa khabar? tengah buat apa tu? hehe harap2 semua sihat-sihat belaka lah ye...sementara ada keluangan masa sikit ni...Farrah nak updatelah blog ni...boring giler time ni..tak tau nak buat ape lah..

Hmmm..kalau cuti sekolah macam ni diisi dengan aktiviti yang berfaedah kan best kan adik2...jangan lah dok asyik melepak depan tv je ataupun dok asyik habiskan masa dengan aktiviti yang tak mendatangkan untung aje...sekali sekala tu check2 jugak kerja sekolah yang cikgu bagi...jangan nanti besok dah nak sekolah malam ni dah berebut-rebut nak siapkan..dibuatnya tak sempat nak habiskan...macamane? tak pasal2 kena hukum dengan cikgu sebab tak siap kerja sekolah..haaa..kan naye tu..

Untuk yang tak sekolah or yang dah habis study tu..masa2 lapang macam ni korang buat ape ek? share2 lah kat Farrah sikit..hohoho. Btw, hujung minggu ni area Sri Aman, Sarawak ada buat program tau. Teringin pulak nak pergi tengok apa aktiviti yang dijalankan di sana besok. Kalau sempat, Farrah akan uploadkan serba sedikit gambar aktiviti esok. 

OKlah kawan-kawan,sahabat-sahabat,rakan-rakanku sekalian...setakat ni je coretan dalam entry ni kali ni...jemput-jemputlah baca entry-entry dalam blog Farrah ye...nanti ada  masa Farrah coret lagi ye..ASSALAMUALAIKUM...

Monday, 25 March 2013

Bz sesangat!!!

Assalamualaikum semua.. lama rasanya Farrah tak update blog Farrah ni...sekarang ni aktiviti Farrah semakin terhad...coz sekarang Farrah dah bekerja..actually, baru minggu lepas Farrah dapat kerja... kerja biasa2 aje tu...untuk mencari pengalaman lah katakan..daripada dok kat umah tak da buat ape2..baik kita kerja kan...sekurang-kurangnya bagi orang yang macam Farrah ni setakat lepasan spm je...pengalaman bekerja tu penting...nak sambung belajar tu lambat lagi kot... 

Ok,kira ni pengalaman pertama Farrah bekerja di sebuah syarikat insurans sebagai seorang kerani...so banyak nak kena belajar ni...bukan senang nak jadi seorang kerani...tapi Farrah tak kisah..coz ni salah satu kerjaya yang Farrah minat selain dari sebagai seorang akauntan... so Farrah enjoy dengan job ni...even kadang-kadang boring jugak dok sorang-sorang dalam ofis ni takde buat ape2...coz bos selalu aje outstation...

Hmm..dalam Farrah tengah dok sibuk dengan kerja ni... Farrah risau jugak dengan interview next week tu...dekat dah tarikh ni..tapi satu ape tak buat lagi...preparation Farrah 0% huhuhu tu yang runsing sangat sekarang ni...korang ade tips terbaik tak untuk temuduga kerja???? kalau ada boleh share2 sikit kat Farrah... mana tau kot2 interview kali ni melekat...AMIN3

Oklah.. Farrah nak out dah ni...next time kita jumpe lagi eh...tak boleh online lama-lama....hewhew..tata 
Assalamualaikum... ^_^

Thursday, 14 March 2013

Dapat interview lagi

Assalamualaikum dan salam jumaat semua... update terbaru from Cik Lovely yang tengah rajin ni..hewhew... btw, kali ni Farrah nak tulis pasal sendiri je la... actually, semalam Farrah baru je dapat surat interview dari pihak Spa... waa, sukenye..tak tau lah kenapa kali ni Farrah suke sangat dan rasa happy je bila dapat surat interview...padahal selalu jugak dapat interview tapi tak seteruja macam sekarang ni...hehehe pelik betul cik kak sorang ni...apapun Farrah bersyukur sangat....Alhamdulillah...doakan supaya Farrah dapat buat yang terbaik masa interview nanti ye....





#hope kali ni Farrah dapat buat yang terbaik kali ni...aminn

Hobby Masa Lapang

Jika ada masa lapang.. Farrah gemar menghabiskan masa dengan mengedit gambar2...tak kira la gambar sendiri ke gambar orang ke.... semua Farrah edit.... bagi Farrah, bila mengedit..kita boleh mengurangkan rasa tension kita dan ia nampaknya berhasil buat Farrah... kadang2 bila Farrah melepaskan perasaan dengan mengedit , ia melahirkan satu rasa kepuasan...tak tau lah puas dari segi apa....cuma apa yang Farragh tau...Farrah rasa tenang selepas Farrah melepaskan segala apa yang Farrah rasa pada gambar yang Farrah edit...pelik kan? minat seseorang ni memang tak sama... walaupun hasilnya tak lah secantik mana... asalkan hati Farrah tenang..itu sudah cukup memadai buat Farrah.... terima kasih kat photoshop kerana merealisasikan segalanya...ok2.. korang nak tengok tak? Jom...


Inilah hasilnya...










































Background Baru Edisi Mac

Hye... bertemu lagi dalam entry baru edisi Mac 2013 chewaaahhh...siap dengan edisi pulak tu... saja je nak meriahkan sikit blog nih.. Al maklumlah kan...blog ni tak fofular pun tapi sekurang kurangnya korang tak lah jemu dengan entry2 dalam blog ni...asyik sama aje tiap bulan kan...so Farrah sediakan entry beraneka... lagipun blog ni bukan tujuan formal... saje je untuk mengisi masa lapang Farrah dan juga salah satu hobby saya jugak... ok2.. Farrah tak nak cakap banyak2... dah tengok tajuk di atas bukan??? SO jom lah...kita sama2 tengok background2 baru yang Farrah jumpa.... and jangan lupa..kalau nak ambik tu...komen di bawah entry ni ok....tak payah credit apa2 kat Farrah... my prinsip tetap sama... SHARING IS CARING :)))