rakan2 kesayanganku

Sunday, 7 July 2013

Reben Comel Untuk Blog

Ok, entry kali ni Farrah nak buat tutorial macamane nak letak reben comel atas header macam blog Lovely Farrah. Actually, ni adalah salah satu cara nak cantikkan blog kita so Farrah dengan senang hatinya nak berkongsi tips/ cara nak cantikkan blog memandangkan Farrah dah lama tak buat tutorial untuk korang kan.


Di SINI Farrah ada sertakan sekali previewnye...korang boleh tengok sendiri..cantik ke tak bila blog korang dihiasi dengan reben comel macam tu.





 Ok, jom kita mulakan...





Mula-mula korang pergi ke Dashboard > Template > Tick Widget





Tekan CTRL + F, dan cari kod </head>




Kalau dah jumpa kod tadi tu, korang copy kot di bawah ni dan pastekan di bawah kod yang korang cari tadi...

<div style=" background-image: url('http://sl.glitter-graphics.net/pub/658/658739fjzww3q102.gif');   width: 100%;  height: 34px; z-index: 100; position: absolute; "></div>


Nota Kaki:

Merah : url imej reben comel korang

Biru : tinggi imej reben comel korang


Preview dan save! Senang je kan?


Dibawah ni Farrah ada letak pilihan reben-reben comel untuk korang. Korang boleh pilih mana satu yang korang nak dengan syarat... kena komen dulu kalau nak ambik okay... ^_^





























































No comments:

Post a Comment