rakan2 kesayanganku

Monday, 9 June 2014

New Addict : My Love From The Star

Sekarang ni Farrah tengah minat dengan satu drama korea terbaru tau. Kira latest la dalam tahun ni. Tajuk drama tu ialah My Love From The Star. Drama ni dibintangi oleh 2 pelakon hebat iaitu Kim Soo Hyun dan Jun Ji-Hyun. Siapa yang minat drama ni confirm tau punye and of course la banyak yang falling in love kat hero dia tu kan. Drama ni telah ke udara sejak beberapa bulan yang lalu dan telah mendapat tempat di hati para peminat drama korea di Malaysia.

Sinopsis : (Ringkasan)

Drama ini mengisahkan tentang seorang makhluk asing yang mendarat ke bumi pada 400 tahun yang lalu yang ketika itu merupakan zaman Dinasti Joseon telah jatuh cinta dengan seorang pelakon wanita yang cantik dan terkenal di era moden yang baru sahaja berpindah di apartment yang sama. Pelbagai kejadian pelik yang berlaku dan dia menyedari dia mula menyukai gadis tersebut namun dia terpaksa melupakan perasaannya itu kerana dia akan balik semula ke planetnya dalam masa 3 bulan.

Di sini Farrah selitkan sekali beberapa scene yang menarik dalam drama ini. Pada yang tak sempat nak tengok tu boleh beli dvd drama ni di pasaran. 


















































Dan ini adalah barisan pelakon yang membintangi drama ini :-



Kim Soo Hyun sebagai Do Min Joon


Jun Ji-Hyun sebagai Cheon Song Yi


Yoo In Na sebagai Yoo Se Mi


Park Hae Jin sebagai Lee Hwi Kyung


Shin Sung Rok sebagai Lee Jae Kyung


Ahn Jae Hyun sebagai Cheon Yoon Jae


Drama ini turut menampilkan beberapa Original Soundtrack yang menarik antaranya ialah :

My Destiny - Lynn
Like A Star - K.Will
My Love From The Star - Younha
Hello/Goodbye - Hyorin
I Love You - Just
Tears Like Today - Huh Gak
Every Moment of Yours - Sung Si-Kyung
In Front Of Your House - Kim Soo Hyun
Every Moment of Yours (Piana version_) - Sung Si-Kyung

No comments:

Post a Comment