rakan2 kesayanganku

Tuesday, 5 February 2013

B.R.1.M

http://matcuoi.com Hye2...Assalamualaikum semua....tengah buat ape tuh? tunggu Farrah update entry baru eh? hehehe perasan je lah aku nih...bukan famous pun hehe.... hari ni Farrah nak citer pasal BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA atau lebih dikenali sebagai BR1M....  korang ada dengar kan yang senarai nama penerima BR1M akan diumumkan mulai February  ni... haa..sekarang kan dah masok bulan February...so boleh la cik abang...cik kak semak senarai nama korang.... and untuk adik2 macam Farrah ni <chewahh..adik lah sangat> tahun ni adalah tahun istimewa...coz kitorang pun dah boleh dah mohon BR1M...coz aritu pm kita iaitu DATO' SRI NAJIB TUN RAZAK dah umumkan dalam Bajet 2013 bahawa golongan belia 21 tahun ke atas dah boleh mohon BR1M dah.... bagi yang bujang trang tang tang macam "kami" ni, kerajaan akan bagi bantuan sebanyak RM250 untuk setiap seorang...heee and Farrah adalah salah seorang dari golongan belia tu hehe...untungnye...walaupun tak banyak...kira ok lah kan...sekurang2nya ringan lah sikit beban tu....Terima kasih kepada kerajaan...sebab prihatin kepada golongan belia macam kami ni....tq3...hehe....korang dah isi borang BR1M tak? kalau dah korang pegilah check status permohonan korang kat Lembaga Hasil Dalam Negeri....jangan lupa bawak slip BR1M dan IC korang sekali ye... Farrah punyer dah check dah tadi...and Farrah tersenarai dalam pemberian BR1M fasa ke 2 nanti....syukur Alhamdulillah....dapat jugak rupanya....ingatkan tak dapat coz aritu Farrah check kat senarai penerima BR1M  fasa 1...takda pulak...nasib baik lah mak bagi idea suroh check kat LHDN tadi...kalau tak sampai tak tau lagi samada Farrah dapat ke tak bantuan tu. Nak check secara online...tak tau laman web mana nak check...hehe... btw, ni aje Farrah nak citer kat korang sebenarnya hikhikhik..... sekali lagi, Farrah nak ucapkan ribuan terima kasih kepada kerajaan Malaysia....di atas keprihatinan dorang kepada golongan belia macam kami ni.... kamsahamnida!!! :Dhttp://matcuoi.com











No comments:

Post a Comment