rakan2 kesayanganku

Sunday, 17 February 2013

Icon comel jatuh bila cursor bergerak

Selamat pagi sume....ughhhh....hari Isnin datang lagi...mesti semua sedang berada dalam mod "malas" kan...al maklumlah...mod hujung minggu tu belum habis lagi kan kan kan...btw, pagi ni Farrah nak buat tutorial lagi...heee kali ni Farrah nak ajar cara bagaimana nak letak icon comel jatuh bila cursor bergerak...

Ok, mari kita mulakan sekarang....

  • first sekali, korang pergi ke dashboard korang and click Layout then pilih Edit HTML
  • masukkan kod yang Farrah sediakan di bawah...
  • di bawah ni Farrah ada letak beberapa pilihan...so korang boleh pilih nak letak icon yang mana satu...semuanye comel2 tau....

efek cursor 1


<!--カーソル・スイッチコード/-->
<div style="width: 160px; text-align: center; margin: 0 auto; font-size: 10px;"><script src="http://www.cursor-switch.com/widgets/11520/7127760026.js" type="text/javascript" charset="UTF-8"></script><a href="http://www.cursor-switch.com/" target="_blank">カーソル・スイッチ</a></div>
<!--カーソル・スイッチコード/-->


efek cursor 2


<!--カーソル・スイッチコード/-->
<div style="width: 160px; text-align: center; margin: 0 auto; font-size: 10px;"><script src="http://www.cursor-switch.com/widgets/11517/8501793841.js" type="text/javascript" charset="UTF-8"></script><a href="http://www.cursor-switch.com/" target="_blank">カーソル・スイッチ</a></div>
<!--カーソル・スイッチコード/-->


efek cursor 3


<!--カーソル・スイッチコード/-->
<div style="width: 160px; text-align: center; margin: 0 auto; font-size: 10px;"><script src="http://www.cursor-switch.com/widgets/11510/6810028937.js" type="text/javascript" charset="UTF-8"></script><a href="http://www.cursor-switch.com/" target="_blank">カーソル・スイッチ</a></div>
<!--カーソル・スイッチコード/-->


efek cursor 4


<!--カーソル・スイッチコード/-->
<div style="width: 160px; text-align: center; margin: 0 auto; font-size: 10px;"><script src="http://www.cursor-switch.com/widgets/11471/3739548370.js" type="text/javascript" charset="UTF-8"></script><a href="http://www.cursor-switch.com/" target="_blank">カーソル・スイッチ</a></div>
<!--カーソル・スイッチコード/-->


efek cursor 5


<!--カーソル・スイッチコード/-->
<div style="width: 160px; text-align: center; margin: 0 auto; font-size: 10px;"><script src="http://www.cursor-switch.com/widgets/11458/7953981794.js" type="text/javascript" charset="UTF-8"></script><a href="http://www.cursor-switch.com/" target="_blank">カーソル・スイッチ</a></div>
<!--カーソル・スイッチコード/-->


  • ok...kalau dah copy tu...korang tekan butang Save ye..Senang ka?

pesan Cik Lovely : Jangan lupa komen kat entry ni ye... 

No comments:

Post a Comment