rakan2 kesayanganku

Saturday, 19 January 2013

Background untuk blog

http://matcuoi.com Hye...untuk entry kali ni Farrah ada letak beberapa koleksi background yang Farrah design sendiri tau...khas untuk korang... tapi tak ada lah menarik sangat kot...tapi kalau korang suka, ambik lah ye...free je Farrah bagi ni hewhew...tapi sebelum tu korang tau ke macamana nak letak background dalam blog? Kalau tau tahu..Meh sini, Farrah nak ajar...



First sekali, korang sign in dulu tau...then klik kat "Layout"http://matcuoi.com




http://matcuoi.compastu klik "Add Gadget" dan pilih "HTML script"





copy kod html yang Farrah letak bawah ni tau...http://matcuoi.com



<style>body {background-image: url('url background anda');background-attachment: fixed;background-repeat: repeat;}</style>


korang http://matcuoi.compilih la background mana yang korang nak guna...






http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293197.png




http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293213.png



http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293222.png



http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293230.png





http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293243.png



http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293253.png




http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293265.png



http://www.colourlovers.com/paletteImg/F44E8B/FC1480/FC9EC9/E2275C/ED6F90/farrah_bling2.png




http://www.colourlovers.com/paletteImg/31BF34/1C910D/38DD06/228704/55C50C/greeny_farrah.png




http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293285.png



http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293611.png



http://colourlovers.com.s3.amazonaws.com/images/patterns/3293/3293622.png




haa...dah dapat ker? kalau dah dapat tu...syukur Alhamdulillah...hewhew...jangaan lupa credit kat Farrah ye... bagi yang baru nak try tu... Selamat Mencuba... hehehttp://matcuoi.com

3 comments: