rakan2 kesayanganku

Wednesday, 23 January 2013

Cara Nak Letak Cursor Dalam Blog

http://matcuoi.com Assalamualaikum..tok tok tok..hehe  Farrah In Da House..


Hurm, hari ni Farrah nak buat tutorial tentang cursor pulak... korang mesti suka tengok cursor yang comey lotey kan.. haa ni Farrah nak ajar cara macamana nak letak cursor dengan ikon yang cute di blog anda...http://matcuoi.com



Firstly, sign in lah dulu blog korang tu ye... eleh kacang je kan..takkan la tak tau kot...hehehttp://matcuoi.com




http://matcuoi.comthen klik kat Layout




klik Add Gadget dan pilih Html/scripthttp://matcuoi.com




Masukkan kod di bawahhttp://matcuoi.com



<style>body {cursor:url(linkcursor), url(linkcursor), auto;} </style>

<a href="url blog anda" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>


#merah : masukkan url cursor yang anda suka

#biru : masukkan url blog anda



http://matcuoi.com bawah ni Farrah ada letak beberapa pilihan cursor untuk korang..ambik lah satu kalau berkenan ye...hewhew





http://i1306.photobucket.com/albums/s574/Nurr_Farrah/cursor%20cute/cactuscursor_zps165ce768.png




http://i1306.photobucket.com/albums/s574/Nurr_Farrah/cursor%20cute/cursorcute_zpsf8c8592d.png





http://i1306.photobucket.com/albums/s574/Nurr_Farrah/cursor%20cute/cakecursor_zps2fdf435b.png





http://i1306.photobucket.com/albums/s574/Nurr_Farrah/cursor%20cute/ribboncursor_zpsd208a887.png




http://i1306.photobucket.com/albums/s574/Nurr_Farrah/cursor%20cute/cutecat_zps9c07a20e.png


Try jangan tak try tau... Good Luck! hehehttp://matcuoi.com

No comments:

Post a Comment